Czysta i smaczna woda jest fundamentem doskonałej obsługi w hotelach, restauracjach i kawiarniach. Odpowiednio dobrany filtr do wody nie tylko poprawia smak napojów i dań, ale także chroni sprzęt gastronomiczny przed osadzaniem się kamienia. Filtry BRITA to jedne z najpopularniejszych rozwiązań na rynku, oferujące szeroki wachlarz produktów dopasowanych do różnych potrzeb branży HoReCa. W tym artykule przyjrzymy się, dlaczego warto zainwestować w filtry BRITA, jakie korzyści przynoszą oraz jak wybrać odpowiedni model do swojego lokalu.
Wybór odpowiedniej butelki na wodę może być trudnym zadaniem, ze względu na mnogość dostępnych wzorów i producentów. Jeśli zastanawiasz się nad butelką filtrującą, istnieje kilka istotnych czynników, na które warto zwrócić uwagę. W tym artykule dowiesz się, czym kierować się przy wyborze odpowiedniej butelki filtrującej, aby cieszyć się czystą wodą w każdej sytuacji.
Butelki filtrujące wodę to praktyczne i modne gadżety, których popularność stale rośnie. Nic dziwnego! Pozwalają one mieć zawsze pod ręką pyszną, świeżą wodę, oszczędzić pieniądze i zredukować ilość odpadów. Którą wybrać dla siebie?
Wysoka twardość: najpopularniejszy problem z jakością wody. Na szczęście istnieje wiele sposobów na jego rozwiązanie! Najlepszą metodą na zmiękczenie wody w kuchni jest zastosowanie filtra, zawierającego wkład ze złożem jonowymiennym. Dziś przedstawiamy prawdziwy hit: filtr Aquaphor Kryształ H!
Woda wodociągowa, choć zdatna do spożycia, czasem posiada pewne niedoskonałości. Jeśli wpływają one tylko na pogorszenie smaku czy zapachu wody, to można przymknąć na nie oko. Gorzej, jeśli wpływają na bezpieczeństwo naszych bliskich... Bakterie, wirusy i inne drobnoustroje: jak się ich pozbyć z wody?
Morion to prawdziwa rewolucja wśród filtrów odwróconej osmozy: skuteczny, estetyczny, prosty w obsłudze, a przy tym bardzo kompaktowy w porównaniu do konkurencyjnych systemów. Czy wiesz, że korzystanie z filtra Morion może być jeszcze wygodniejsze, dzięki odpowiednim akcesoriom? Zobacz dostępne zestawy!
Jak wiadomo, systemy odwróconej osmozy to najskuteczniejsze filtry do wody. Niestety mają jedną wadę: zajmują sporo miejsca w szafce podzlewowej. Na szczęście na rynku dostępne są także kompaktowe filtry osmotyczne, dzięki którym zyskasz idealnej jakości wodę, oszczędzając przy tym sporo miejsca.
Producenci filtrów do wody prześcigają się w innowacjach: filtry z membraną, z włóknami Aqualen, z dodatkiem srebra, złoża jonowymiennego, magnezu... Jedna rzecz pozostaje jednak niezmienna: wciąż trudno wyobrazić sobie filtrację wody bez węgla aktywnego. Jakim cechom zawdzięcza on swoją popularność? Jak powstaje, do czego się go używa?